• home
 • video
 • pas verschenen

  Grootmeester Valeron (40) zegt het voetbal vaarwel

  Valeron groeide uit tot een clubicoon bij Deportivo.

  Na 21 seizoenen op de grasmat acht Juan Carlos Valeron de tijd rijp om een punt te zetten achter zijn rijkgevulde carrière. De fijnbesnaarde Spanjaard maakte vooral furore bij Deportivo La Coruña, waar hij 13 jaar lang het mooie weer maakte.

  Op zijn 40e speelde Juan Carlos Valeron nog altijd op het hoogste niveau. Het Spaanse boegbeeld dwong vorig jaar de promotie af met Las Palmas, waarmee hij dit seizoen op een fraaie tiende plaats prijkt.

  Daarvoor scheerde Valeron hoge toppen bij Deportivo La Coruña. Vooral de prestatie tegen AC Milan in 2004 blijft op het netvlies gebrand. In de Champions League had Deportivo toen zijn eerste kwartfinale verloren met 4-1. Stuurman Valeron loodste de Galiciërs in de terugmatch nog naar een miraculeuze 4-0-zege.

  "Ik heb een ongelofelijke carrière achter de rug", zegt Valeron, die ook 46 caps verzamelde bij de Spaanse nationale ploeg. "Dit is een einde zoals van een sprookje, ik kon niet meer wensen."