• home
 • video
 • pas verschenen

  Giant-Alpecin na tijdritwinst Dumoulin: "Eindelijk een eerste zege"

  Dumoulin pakte gisteren de eerste roze trui.

  De nul is eindelijk weg bij Giant-Alpecin. Na een voorjaar vol ellende kon de Duitse ploeg dankzij Tom Dumoulin zijn eerste zege van het seizoen boeken. "Het is ook knap hoe Dumoulin de druk stap voor stap omzet in motivatie", klinkt het bij Giant-Alpecin.

  Een aanrijding op stage in Spanje gooide roet in het eten van Giant-Alpecin. John Degenkolb, de kopman voor de klassiekers, miste alle voorjaarsafspraken en ook de ploegmaats van de Duitse sprinter herstelden moeizaam van die zware opdoffer.

  Maar dankzij de Giro-ritzege van Tom Dumoulin lijkt dat pijnlijke hoofdstuk helemaal afgesloten bij Giant-Alpecin. "Wat een bijzonder fijne dag", vertelde coach Marc Reef na de zege van Dumoulin. "Het is ook goed dat we eindelijk onze eerste zege te pakken hebben."

  "Dit is een mijlpaal", reageerde ploegmanager Iwan Spekenbrink. "Tom Dumoulin is een meer volwassen atleet geworden. Stap per stap zet hij de druk om in motivatie. Dat is een goeie evolutie."

  Met Tobias Ludvigsson op de vierde plaats pakte Giant-Alpecin ook de jongerentrui en met vier renners in de top 13 won het zelfs het ploegenklassement.

  "Wat een succesvolle dag", zegt Spekenbrink. "We weten allemaal van waar we komen en welke pech we in januari gehad hebben. We hebben gezegd dat we dat moesten aanvaarden en dat we sterker zouden worden. Deze Giro-tijdrit was het bewijs."