• home
 • video
 • pas verschenen

  Genk-coach Maes: "Ja, ik supporter zondag voor Club Brugge"

  Racing Genk heeft gisteren tegen Zulte Waregem zijn job gedaan in de strijd voor de derde plaats, maar de Limburgers hopen dit weekend ook op wat hulp uit Brugse hoek. "Ik hoef daar geen tekening bij te maken", lacht Peter Maes bij Sporza.

  Racing Genk speelde een flauwe eerste helft tegen Zulte Waregem, maar kon na de pauze zijn niveau opkrikken. Het resultaat: een 2-0-overwinning, waardoor Genk de kloof met AA Gent voorlopig weer op twee punten heeft gebracht.

  "We zagen voor de pauze niet het Genk van de vorige wedstrijden. Het was een mindere match, waar we pakken toch een resultaat en kunnen vooruit kijken", was de analyse van Genk-coach Peter Maes bij Sporza.

  "Het is heel normaal dat je in Play-off I mindere matchen speelt. Maar als je die wint, kunnen we heel tevreden zijn."

  "Als je dan bovendien nog eens terugkijkt naar twee weken geleden, dan doet die penaltyfase tegen AA Gent in de 92e minuut nog altijd veel pijn. Daardoor is er nog een kloof van twee punten."

  "Heel duidelijk: ik hoop dat Club zondag wint"

  AA Gent speelt zondag gastheer voor Club Brugge. Peter Maes, die de voorbije weken vaak een verbaal steekspelletje voerde met Club, hoopt alvast op een goed resultaat van de bezoekers.

  "Of ik zondag voor Club Brugge zal supporteren? Ja, dat is heel duidelijk. Daar hoef ik geen tekening bij te maken: ik hoop dat Club wint", besloot Maes.