• home
 • video
 • pas verschenen

  Eupen over promotie naar eerste klasse: "Ongelofelijk moment"

  Eupen promoveert dan toch naar eerste klasse.

  Eupen heeft vorige week geen kampioenenfeest kunnen houden, maar kan de komende dagen toch enkele flessen champagne ontkurken. Dankzij de beslissing van het BAS mag Eupen alsnog aan de slag in de eerste klasse. "We waren al zo lang op deze dag aan het wachten", klinkt het bij Eupen.

  Eupen liet vorig weekend op de laatste speeldag de titel in tweede klasse liggen op het veld van Antwerp, maar heeft een weekje later dus toch een ticket voor de eerste klasse op zak.

  "De afgelopen drie weken waren zeer intens en uitdagend", vertelt Christoph Henkel, algemeen directeur van Eupen, over de procedureslag bij het BAS.

  "We wisten dat het BAS vrijdagavond zou oordelen, maar de beslissing viel vrij laat. We waren ervan overtuigd dat we met onze argumenten veel kans hadden om de promotie af te dwingen, maar het was niet zeker."

  "De promotie van Eupen is een ongelofelijk moment voor deze club", glundert Henkel. "We waren al lang op deze dag aan het wachten. We zullen zo snel mogelijk opnieuw aan de slag gaan om het nieuwe seizoen voor te bereiden."