• home
 • video
 • pas verschenen

  Eupen-doelman Van Crombrugge: "Eupen wordt een verademing voor 1e klasse"

  Hendrik Van Crombrugge mag met Eupen naar eerste klasse.

  Bij Eupen is de euforie groot na de beslissing van het BAS om de nummer twee uit de tweede klasse te laten promoveren. "White Star Brussel zou geen aanwinst voor eerste klasse geweest zijn", zegt doelman Hendrik Van Crombrugge aan Sporza.

  "We wisten dat er een kans was dat White Star Brussel geen licentie zou krijgen, maar er was toch vooral vreugde na de beslissing van het BAS. We wachten al vier jaar op de promotie en nu is het eindelijk een feit", vertelt Eupen-doelman Hendrik Van Crombrugge aan Sporza.

  "Ik zal niet zeggen dat we in de kansen van White Star geloofden, maar de voorbije jaren waren er in tweede klasse altijd veel licentieperikelen en kregen de clubs uiteindelijk toch hun licentie. Daarom hadden we toch twijfels."

  Heeft Eupen dan gespeculeerd op de slotspeeldag tegen Antwerp? Eupen kon met een zege kampioen worden, maar moest door een gelijkspel op de Bosuil de titel aan White Star Brussel laten.

  "We waren enerzijds op de hoogte van de tussenstand in de match van White Star Brussel, maar wisten ook dat een gelijkspel tegen Anwerp genoeg zou zijn als White Star zijn licentie niet zou krijgen. We hebben daar misschien gepokerd en hebben nu gewonnen."

  "Eupen heeft hard gewerkt om een stabiele club te worden"

  Is Eupen klaar voor eerste klasse? "Ik denk het wel", zegt Van Crombrugge. "De kern moet versterkt worden, maar dat moet bij elke tweedeklasser die stijgt. Maar de voorbije jaren heeft Eupen hard gewerkt om een stabiele club te worden."

  Zal Eupen een meerwaarde zijn? "Absoluut. Dat geldt voor Eupen en Antwerp, maar niet voor White Star. Bij onze club leeft het voetbal. We kunnen attractief voetbal brengen en gaan een verademing zijn voor eerste klasse."