• home
 • video
 • pas verschenen

  Advocaat WS Brussel: "Bekijken of we naar burgerlijke rechtbank gaan"

  De club kreeg gisteren te horen dat ze geen licentie krijgt.

  WS Brussel kreeg gisteren te horen dat het geen licentie krijgt voor eerste klasse. Het overweegt om die beslissing van het BAS aan te vechten voor de burgerlijke rechtbank. De soap lijkt dus nog niet helemaal voorbij.

  Het bleef opvallend stil bij White Star Brussel na het nieuws dat de club van het Belgisch Arbitragehof voor de Sport geen licentie voor betaald voetbal kreeg en zo de promotie naar eerste klasse misliep. Nu heeft Laurent Denis, de advocaat van de Brusselse kampioen in tweede klasse, zijn visie op de zaak gegeven.

  "WS Brussel is teleurgesteld. We hadden deze beslissing niet verwacht", reageerde Denis, die het licentiedossier afgelopen maandag tijdens een marathonvergadering verdedigde voor het BAS. "Volgens het BAS kan White Star niet genoeg economische garanties geven voor het volgende seizoen."

  "De club wacht nu op de motivering van het BAS, want voorlopig kennen we enkel de algemene beslissing. Die motivering zullen we grondig analyseren om na te gaan of het zin heeft om naar de burgerlijke rechtbank te stappen."