• home
 • video
 • pas verschenen

  "Bad boys" Tomic en Kyrgios moeten op hun tellen passen

  Tomic maakte zich niet populair met deze actie.

  Bernard Tomic en Nick Kyrgios, de enfants terribles van het mannentennis, hebben een waarschuwing gekregen van het Australisch Olympisch Comité. Als ze zich niet beter gedragen, mogen ze niet naar de Olympische Spelen.

  Eerder deze week toonde Tomic, de nummer 22 van de wereld, zich nog een slechte verliezer door zijn racket achterwaarts vast te houden en zo een matchpunt weg te geven. Zijn reactie achteraf: "Het kan me niet schelen, ik ben toch al 10 miljoen waard."

  Dat viel niet in goede aarde bij het Australisch Olympisch Comité (AOC). "Het gaat in tegen alles waar de Spelen voor staan", zegt delegatieleider Kitty Chiller. "Ik wil niet dat onze atleten zich zo gedragen. Een aantal van hen worden nauwlettend in de gaten gehouden."

  Ook Nick Kyrgios (kleine foto) staat op die lijst. De nummer 21 van de wereld liet zich al herhaaldelijk negatief opmerken door scheldpartijen aan het adres van scheidsrechters, tegenstanders en het publiek. Zo riep hij Stanislas Wawrinka vorig jaar toe dat diens vriendin hem bedrogen had met een Australische tennisser.

  "Het is de verantwoordelijkheid van de tennisbond om uit te maken of die spelers geselecteerd mogen worden", aldus Chiller. "Maar het AOC volgt de zaak ook op en beslist of het de selectie aanvaardt. Op basis van de afgelopen dagen kan ik enkel zeggen dat ik zo'n gedrag niet in mijn team wil zien."

  Kost deze actie Tomic zijn ticket voor Rio?