• home
 • video
 • pas verschenen

  Wout Wijsmans zet punt achter zijn carrière

  Wout Wijsmans en Maaseik verloren in de finale van Roeselare.

  Wout Wijsmans heeft afgelopen woensdag zijn laatste wedstrijd gespeeld als volleyballer. De speler van Maaseik trekt de stekker uit zijn spelerscarrière en zal vanaf volgend seizoen een sportieve functie bekleden bij Maaseik.

  Het is een beetje een afscheid in mineur geworden voor Wout Wijsmans. Hij was teruggekeerd naar België om kampioen te worden, maar kon samen met zijn ploegmaats bij Maaseik Roeselare niet van een vierde titel op rij houden.

  Nu heeft de 38-jarige receptie-hoekspeler beslist om een punt te zetten achter zijn spelersloopbaan. Wijsmans zal samen met coach Castellani de sportieve toekomst bij Maaseik uittekenen.

  Wijsmans is de meest succesvolle Belgische volleyballer. Na Belgische titels met Maaseik trok hij naar Italië. Daar speelde hij voor Ferrara en topclubs Macerata en Cuneo (foto), waar hij in 10 jaar uitgroeide tot een symbool van de club.