• home
 • video
 • pas verschenen

  Vanhaezebrouck: "Alles is een beetje te snel gegaan voor Gent"

  Hein Vanhaezebroeck verwacht een reactie van zijn spelers tegen Brugge.

  Na de nederlaag tegen Anderlecht zag Gent zijn titelkansen in rook opgaan. Trainer Hein Vanhaezebrouck was ontgoocheld, maar blijft strijdvaardig voor het vervolg van de play-offs. "Het doel is nu de tweede plaats."

  Vanhaezebrouck en het Gentse thuispubliek zullen zondag tegen Club Brugge een reactie verwachten. Een nieuw strijdlied moet de ploeg extra motiveren. "We hebben ons in het verleden offensief laten overweldigen door Club Brugge. Zij werden in eigen huis gesteund door bijzonder fanatieke supporters. Het is nu aan ons om gebruik te maken van het thuisvoordeel. "

  "Een wedstrijd tegen Club Brugge blijft belangrijk, maar het is niet meer de match van het jaar. We moeten nu enkel naar onszelf kijken. De focus is verlegd naar de tweede plaats, maar dan moeten we wel opnieuw punten beginnen te pakken."

  Het is toch opvallend dat AA Gent na een sterk seizoen in de eigen competitie en de Champions League nu lijkt af te haken. "Op veel vlakken halen we nog niet het niveau van Anderlecht en Club Brugge. We zijn een beetje het slachtoffer van ons eigen succes. Alles is een beetje te snel gegaan voor dit Gent."

  "We proberen nu om verschillende zaken bij te sturen met het oog op de toekomst. Zo werken we aan onze scouting om toch wat meer rendement uit onze transfers te halen."

  Hein Vanhaezebrouck over...

  •  ...Mbark Boussoufa: "Iedereen spreekt altijd maar over zijn beste positie, maar ik vind hem op geen enkele positie goed genoeg. Hij moet echt zijn niveau terugvinden. Je kan het ook algemener bekijken. Onze transfers brengen te weinig op. Op dat gebied hebben Anderlecht en Club Brugge ons voorbijgestoken."
  • ...De buitenspelfase tegen Anderlecht: "Ik vind het een spijtige zaak dat men de grensrechter van vorige week geschorst heeft. Iedereen maakt fouten. Jammer genoeg waren wij er opnieuw het slachtoffer van. We moeten niet te lang blijven stilstaan bij de arbitrage, ons spelniveau was gewoon ondermaats."