• home
 • video
 • pas verschenen

  Mountainbiker Van Hoovels: "EK is bepalend voor Rio"

  Van Hoovels: "Top 10 ligt in mijn mogelijkheden."

  Video player inladen ...
  0 / 0
  Kevin Van Hoovels mikt op een selectie voor Rio. "Er komen er een aantal belangrijke weken aan, het is de bedoeling mezelf nu te bewijzen", vertelt hij op de vooravond van het EK mountainbike in Zweden.

  Na het EK staan er in de maand mei nog twee wereldbekerwedstrijden op het programma, in Duitsland en Frankrijk. "De selectie voor de Olympische Spelen wordt gemaakt begin juni", vertelt Van Hoovels aan Sporza. "Het zijn vooral de komende koersen die bepalend zijn voor de selectie. Het is een maand om naar te pieken."

  "Op basis van mijn resultaten van vorig jaar sta ik er goed voor, maar bij de federatie willen ze graag nog bevestiging. Ik heb een moeilijke winter achter de rug. Eerst een blessure, eind vorig jaar is mijn grootmoeder dan overleden en nu recent is ook mijn vader overleden. Mentaal en emotioneel is het een zware periode geweest."

  De 30-jarige Van Hoovels was er ook al bij op de Olympische Spelen in Londen. Toen werd hij 19e. "De sfeer is er ongelooflijk en het is het hoogst haalbare in de sport. Ik zou er heel graag opnieuw bij zijn. Ik zou ook revanche willen voor de pech in Londen. Ik weet dat top 5 moeilijk zal zijn, maar top 10 ligt in mijn mogelijkheden op een goede dag."

  "Nys bracht de media mee en dus ook de sponsors."

  Niet alleen op sportief vlak is een selectie voor de Spelen belangrijk. Ook financieel heeft een deelname gevolgen. "Als je naar de Spelen kunt gaan, krijg je meer media-aandacht en zijn de sponsors meer in jou geïnteresseerd", legt Van Hoovels uit.

  In het verleden nam ook ex-veldrijder Sven Nys deel aan mountainbikewedstrijden. "Hij heeft onze sport populairder gemaakt. Hij bracht de media mee en dus ook de sponsors. Nu is het wat minder, maar hopelijk kan er weer wat meer aandacht komen door de huidige sterke lichting."