• home
 • video
 • pas verschenen

  Koekelkoren en Van Walle komen enkele punten te kort in Sotsji

  Koekelkoren en Van Walle (archief) hadden wat pech in Sotsji.

  Op het World Tour-toernooi in Sotsji hebben beachvolleyballers Dries Koekelkoren en Tom Van Walle de groepsfase niet overleefd. Het Belgische duo strandde op enkele punten van de kwalificatie. Eind juni willen Koekelkoren en Van Walle zich kwalificeren voor Rio.

  Dries Koekelkoren en Tom Van Walle waren het 22e reekshoofd in Sotsji. In hun groep verloren ze van een Canadees duo in 2 sets en van een Russisch koppel na een tiebreak.

  Ze boekten wel een overwinning tegen het zesde reekshoofd, de Polen Losiak en Kantor. Die zege was vreemd genoeg niet voldoende om door te stoten naar de volgende ronde.

  Door de andere resultaten in de groep kwamen ze 6 punten te kort en eindigden ze op de vierde en laatste plaats. Het is de tweede keer op een rij dat de Belgen de groepsfase niet overleven.

  Koekelkoren en Van Walle reizen nu door naar Turkije voor de volgende manche op de World Tour. Eind juni volgt dan de belangrijkste afspraak: de Continental Cup. Daar kunnen ze zich nog kwalificeren voor de Olympische Spelen in Rio.