• home
 • video
 • pas verschenen

  Kameroens international overleden na hartfalen op het terrein

  Patrick Ekeng overleed na een hartfalen op het veld.

  Patrick Ekeng is tijdens een wedstrijd bij zijn club Dinamo Boekarest in elkaar gezakt. De 26-jarige international werd nog afgevoerd naar het ziekenhuis, maar overleed daar aan de gevolgen van een hartfalen.

  Patrick Ekeng mocht in de partij tegen Viitorul Constanta invallen. Hij stond nog maar zeven minuten op het veld toen het noodlot toesloeg. Plots viel de middenvelder op de grond zonder dat er een tegenstander in de buurt was.

  Hij kreeg meteen de eerste hulp toegediend. Met spoed werd de Kameroener afgevoerd naar het ziekenhuis, maar niet veel later bevestigde de club zijn overlijden.

  Ekeng speelde nog maar sinds januari bij Dinamo Boekarest. Daarvoor speelde hij bij onder andere Cordoba en Lausanne. Hij verzamelde ook twee caps bij de nationale ploeg van Kameroen.

  Bekerfinale wordt week later afgewerkt

  De Roemeense voetbalbond schrapt alle wedstrijden van dit weekend na het overlijden van Patrick Ekeng. Ook de bekerfinale van 10 mei, tussen Dinamo Boekarest en Cluj, wordt verplaatst. Het duel wordt nu op 17 mei gespeeld.