• home
 • video
 • pas verschenen

  Heylen stapje verder van haar vierde Spelen

  Ilse Heylen ging in Bakoe onderuit in de tweede ronde.

  Ilse Heylen is niet langer rechtstreeks gekwalificeerd voor Rio na een vroege exit in de Grand Slam van Bakoe. "Maar de vorm en het vertrouwen zijn er", blijft de Belgische judoka positief.

  Op haar 38e wil Ilse Heylen haar carrière in schoonheid afsluiten met een vierde deelname op een rij aan de Olympische Spelen.

  Na een vlotte zege in haar eerste kamp, sneuvelde Heylen in Bakoe in de tweede ronde. Tegen de Braziliaanse Miranda (de nummer 3 van de wereld) incasseerde ze een halve minuut voor tijd een yuko.

  "Als ik volgend weekend op dezelfde manier kan vechten in de Grand Prix van Almaty en de loting zit een tikkeltje mee, dan moet een medaille mogelijk zijn en is de kwalificatie voor Rio binnen", zegt Heylen, die haar rechtstreekse kwalificatie voor de Spelen kwijt is. 

  "Nu ben ik wel nog steeds geplaatst voor Rio op basis van het tweede Europese ticket. Volgende week in Almaty mag de Finse Sundberg niet winnen en de Zwitserse Tschopp niet in de finale geraken als ik buiten de medailles val, want dan mag ik Rio vergeten."

  "Maar nogmaals, de vorm en het vertrouwen zijn er om in Almaty wel op het podium te geraken."