• home
 • video
 • pas verschenen

  Hansen rijdt 14e grote ronde op rij: "Ik doe het gewoon heel graag"

  Adam Hansen (35) hoopt ook dit jaar alle grote Rondes te rijden.

  Video player inladen ...
  0 / 0
  Een van de opvallendste verhalen in het wielerpeloton is dat van Adam Hansen. De Australiër start vandaag in zijn 14e grote ronde op een rij. "Het is ongelofelijk dat ik ik al zo ver geraakt ben, maar ik behandel deze koers zoals alle andere", zegt Hansen.

  Adam Hansen is een fenomeen. Vorig jaar reed de 35-jarige renner met de Vuelta zijn dertiende opeenvolgende grote ronde uit, een record. Vandaag komt de Australiër ook aan de start in de Giro.

  "Ik wil opnieuw veel betekenen voor de ploeg en mijn werk opknappen. Voor mij is het rondewerk iets geworden wat ik gewoon heel graag doe. De manier van koersen is me op het lijf geschreven."

  Hansen houdt meer van de Giro dan van de Vuelta of Tour. "Ik vind Italië een heel mooi land en de sfeer is hier fantastisch. Tijdens de etappes passeren we vaak langs wondermooie plaatsen. Maar de Giro heeft een heel lastig parcours en ook de weersomstandigheden zitten soms niet mee."

  De Australiër reed niet enkel dertien grote rondes uit, hij behaalde ook twee ritzeges, één in de Vuelta en één in de Giro. "Ik zal opnieuw proberen om mezelf te laten zien. Misschien kan ik eens meegaan in een ontsnapping."

  13 grote rondes op een rij

  Video player inladen ...

  Overwinning in de Giro van 2013

  Overwinning in de Vuelta van 2014