• home
 • video
 • pas verschenen

  Chelsea-scout: "Wilmots, laat Dembélé in godsnaam toch spelen"

  "Dembélé is een formidale middenvelder."

  Topscout Piet de Visser noemt zichzelf een halve Belg en volgt onze nationale ploeg op de voet. Hij geeft zijn Belgische EK-ploeg prijs en heeft enkele tips voor onze bondscoach. Volgens de Chelsea-scout is de toekomst verzekerd, want er is nog Belgisch talent op komst. Maar hij laat het achterste van zijn tong niet zien.

  Over Wilmots: "Duw je talenten niet in een harnas"

  Is Marc Wilmots de juiste man op de juiste plaats bij de Rode Duivels? "Dat kan ik niet beoordelen. Dan zou ik zijn trainingen moeten zien en met hem moeten spreken. Ik weet niet hoe hij de spelers benadert. Ik vind wel dat België een goede zet heeft gedaan met hem. Ik vond hem als speler ook al een goeie persoonlijkheid. Ik heb hem zelfs eens gescout om te halen toen hij nog speelde."

  "Ik kan Wilmots wel een advies geven: "Alsjeblief, heb wat meer vertrouwen in je talenten." De gangmakers op het EK worden Hazard, Courtois, De Bruyne en ook Lukaku. Dat weet ik zeker. Maar Wilmots zou dat soort spelers meer in hun waarde moeten laten en verantwoordelijkheid geven. Tegen Hazard zeggen "Hup, speel je eigen spel". Dan komt dat goed."

  "Hun klasse is het individuele werk. Oké, dan maken ze wel eens een foutje, maar als je bijvoorbeeld Hazard in een harnas duwt, dan maakt hij veel meer fouten. En dan heeft hij dat briljante niet meer. Je neemt hem iets af en je krijgt er niets voor terug."

  "Laat nou gewoon één sterke verdedigende middenvelder, Nainggolan of Witsel, staan en laat die in godsnaam samen met Dembélé spelen. Dat is een formidabele middenvelder. Geen spits, geen links- of rechtsbuiten, maar een middenvelder. Hij pakt uit met prachtige dribbels, geeft geweldige passes, gebruikt zijn lichaam. Dembélé is de dragende kracht bij Tottenham, toch de nummer twee in Engeland."

  "Hetzelfde geldt eigenlijk voor Lukaku. Geef die nu eens het volle vertrouwen. Die komt er altijd pas in na de rust of hij wordt gewisseld. Geef hem vertrouwen en hij zal het laten zien."

  Video player inladen ...
  Video player inladen ...

  De ideale elf van De Visser

  "Ik begin met Courtois in doel. De backs zijn een beetje kwetsbaar, maar goed, Toby Alderweireld kan dat prima invullen samen met Jan Vertonghen. Hopelijk komt Kompany dan centraal te spelen, met Lombaerts waarschijnlijk."

  "Op het middenveld kies ik dus voor of Nainggolan of Witsel met daarnaast Mousa Dembélé. Daarvoor, als nummer tien achter de aanval, zet ik Kevin De Bruyne. De alleskunner. Op links komt Eden Hazard, op rechts Carrasco, die uitstekend aan het spelen is bij Atletico. En in de spits kies ik voor Romelu Lukaku. Dan heb ik een prachtig elftal."

  "En dan is de bank ook supersterk. Je hebt met Mignolet een goeie tweede keeper die erin kan, je hebt Fellaini, Mertens, Chadli, Origi, Benteke, … Zelfs Charly Musonda zou ik als reserve een keertje mee laten doen."

  Over Belgisch talent: "Tielemans staat in mijn boekje"

  Musonda mag van De Visser nu dus al mee naar het EK, maar hoe zit het met ander opkomend talent? "De huidige generatie Duivels is nog jong genoeg om lang te kunnen spelen. Lukaku, De Bruyne, Vertonghen,… Aanvullend kan je dan al af en toe de jeugd inbrengen: Musonda, Januzaj en Tielemans."

  "Ik mag dat eigenlijk niet zeggen, maar iedereen weet dat toch al: ik ben een enorme fan van Youri Tielemans. Hij staat in mijn scoutingboekje. Als je op die leeftijd al drie jaar in de eerste ploeg van Anderlecht speelt, dan ben je een groot talent. Die moet zo snel mogelijk doorstromen naar de nationale ploeg zodat hij nog grotere idealen voor zijn neus krijgt."

  "Wat er na de generatie van Tielemans komt? Ik kan zeggen dat er zeker grote Belgische talenten in aantocht zijn. Ik heb er al een aantal in mijn boekje staan die ik ga volgen. Het zijn nog onbekende jongens."

  "Wie? Dat houd ik voor mezelf. Als ik, Piet de Visser, een naam noem, dan vliegt iedereen daarop. En dat vindt Chelsea natuurlijk niet zo leuk."

  Video player inladen ...