• home
 • video
 • pas verschenen

  "Alex Oxlade-Chamberlain mist EK door knieblessure"

  Oxlade-Chamberlain viel eind februari uit.

  Slecht nieuws voor de Engelsen in aanloop naar het EK voetbal. Alex Oxlade-Chamberlain zal er door een aanslepende knieblessure niet bij zijn in Frankrijk. De Arsenal-middenvelder leek op de goede weg terug, maar staat opnieuw zes à acht weken aan de kant.

  Oxlade-Chamberlain blesseerde zich tijdens het Champions League-duel van eind februari in de heenronde van de achtste finales tegen Barcelona aan zijn rechterknie. Hij leek op de terugweg, maar herviel in zijn blessure en staat opnieuw zo'n zes tot acht weken aan de kant.

  Arsène Wenger, zijn manager bij Arsenal, zegt dat het EK uit den boze is voor de middenvelder. "Er is geen enkele kans dat hij het Europees kampioenschap in Frankrijk haalt. Hij blijft met zijn knie sukkelen en is pas begin juli opnieuw fit."

  "Voor een 22-jarige is dit uiteraard heel droevig nieuws. Je wil net dat de jonge mannen er bij zijn op zo'n kampioenschap."

  Wenger kreeg van zijn medische staff nog meer slecht nieuws te verwerken. Santi Cazorla leek klaar voor zijn terugkeer in de ploeg, maar ook hij kende een terugval na een wedstrijd met de reserven. Het seizoen van aanvoerder Per Mertesacker zit er dan weer op door een hardnekkige hamstringblessure."