• home
 • video
 • pas verschenen

  Yuhan en Lianne Tan mogen tickets voor Rio boeken

  Yuhan en Lianne kunnen naar Rio afreizen.

  Badmintonners Yuhan en Lianne Tan hebben hun olympische kwalificatie definitief op zak. "Na een bijzonder druk jaar ben ik enorm enthousiast om voor de tweede keer naar de Spelen te gaan", reageert Lianne.

  De olympische ranking, die de tickets voor de Spelen in Rio moet verdelen, werd vandaag afgesloten. Yuhan Tan (29) en Lianne Tan (25) staan op de 23e en 32e plaats op de lijst, waardoor ze zekerheid hebben over hun deelname aan de Spelen.

  Yuhan Tan, 51e op de wereldranglijst, heeft zijn hoge notering te danken aan zijn kwartfinale op het EK vorige maand in Roche-sur-Yon. 

  Lianne Tan, 61e op de wereldranglijst, reageerde op Twitter. "Gekwalificeerd voor de Olympische Spelen in Rio! Na een zeer druk jaar ben ik enorm enthousiast om voor de tweede keer naar de Olympische Spelen te gaan." Ook in Londen was het duo er al bij.