• home
 • video
 • pas verschenen

  Wellens over Giro: "Liever een ritzege dan een ereplaats in het klassement"

  Wellens (24) gaf wat meer uitleg over zijn ambities in de Giro.

  Tim Wellens is de grote hoop op een goede Belgische prestatie in de Giro. De jonge Belg gaat voluit voor een ritoverwinning: "Er zijn veel mogelijkheden voor mij om een rit te winnen, maar ik bekijk het dag per dag."

  Nu het klassieke werk achter de rug is, focust Tim Wellens op zijn volgende grote doel: de Ronde van Italië. Het klimtalent van Lotto-Soudal reed zich dit seizoen al enkele keren in de kijker en behaalde ook een knappe ritoverwinning in Parijs-Nice.

  "Ik heb er zeker geen slecht voorjaar opzitten. De ritzege in Parijs-Nice was natuurlijk het hoogtepunt, maar de klassiekers waren ook zeker niet slecht. Dat ene mooie resultaat ontbrak toch nog, maar het seizoen is nog lang en er kan nog veel gebeuren."

  Minder dan twee weken na Luik-Bastenaken-Luik staat de volgende belangrijke afspraak al voor de deur. Wellens begint morgen in Apeldoorn aan zijn tweede Ronde van Italië.

  "Het zou mooi zijn om mijn vormpeil door te trekken in de Giro. Langs de andere kant is er weinig tijd om je vorm te verliezen, ik ben er vrij gerust in."

  "Een ritoverwinning binnenhalen is echt wel het grote doel. Ik wil me tonen in de finale, hopelijk met een goed eindresultaat. Maar iedereen die hier aan de start komt, wil wel een rit winnen, het wordt dus zeker niet eenvoudig. Er zijn heel wat mogelijkheden voor mij om een rit te winnen, maar ik bekijk het dag per dag. Het is altijd een beetje afhankelijk hoe het met de vorm van de dag gesteld is."

  Weinig klassementsambities

  Bij Lotto-Soudal is Maxime Monfort de man voor het klassement. Wellens heeft ook maar weinig ambitie voor een goede klassering in het algemene klassement.

  "Maxime is oud en wijs genoeg, hij heeft niet echt veel begeleiding nodig. Hierdoor krijgen heel wat jongens een vrije rol toegekend. Ik ga veel liever voor een ritzege dan een ereplaats in het algemeen klassement. Mensen onthouden ook sneller een ritzege, tenzij je het podium haalt in een grote ronde, wat dan weer zeer moeilijk is."