• home
 • video
 • pas verschenen

  Verstappen promoveert van Toro Rosso naar Red Bull

  Max Verstappen ruilt Toro Rosso voor Red Bull.

  Max Verstappen doet de rest van het seizoen uit bij Red Bull. De Nederlander maakt de overstap van zusterteam Toro Rosso. Daniil Kvyat maakt de omgekeerde beweging. "Max Verstappen heeft al bewezen dat hij een uitzonderlijk talent is", klinkt het.

  Max Verstappen staat al sinds 2015 op de loonlijst van Red Bull, maar reed tot nog toe voor Toro Rosso, het opleidingsteam van de renstal. Dat Verstappen nu onmiddellijk de overstap maakt naar Red Bull, is een verrassing, maar ook niet helemaal.

  Ondanks zijn jonge leeftijd, Verstappen is nog altijd maar 18, maakte de Nederlander al indruk in de Formule 1. Bovendien lag Red Bull-rijder Daniil Kvyat onder vuur na een aantal mindere races. In de GP van Rusland lag hij nog aan de basis van een crash met Sebastian Vettel.

  Voor Red Bull was de maat vol en het team heeft nu beslist om Max Verstappen meteen door te schuiven naar het eerste team. Daniil Kvyat maakt de omgekeerde beweging en zal het seizoen volmaken in een Toro Rosso.

  Ploegbaas Christian Horner: "Max heeft al bewezen dat hij een uitzonderlijk talent is. Zijn prestaties bij Toro Rosso waren tot nog toe indrukwekkend en we zijn blij dat we hem de kans kunnen geven om voor Red Bull te rijden."

  "We zitten in een unieke positie waarbij alle rijders onder contract liggen bij Red Bull, zodat we de flexibiliteit hebben om te schuiven tussen de teams. Dat geeft Kvyat de kans om een in een bekende omgeving weer naar zijn beste niveau te groeien en zijn potentieel te tonen."

  Verstappen: "Dit is een waanzinnige kans"

  Max Verstappen is uiteraard in de wolken met zijn overstap naar Red Bull. "Dit is een waanzinnige kans en ik ben Red Bull heel dankbaar voor het vertrouwen", vertelt Verstappen op zijn website.

  "Deze overstap betekent voor mij een nieuwe uitdaging, waarbij ik snel veel zal kunnen opsteken in de Red Bull-omgeving. Ik kijk er ook enorm naar uit om samen te werken en te leren van een ervaren ploegmaat als Daniel Ricciardo."

  "Ik kan de medewerkers van Toro Rosso niet genoeg bedanken voor hun inzet. Iedereen heeft zijn steentje bijgedragen aan waar ik nu sta. We hebben samen een mooie weg afgelegd. Samen met Red Bull zetten we nu alles op alles om mij zo optimaal mogelijk voor te bereiden met mijn nieuwe auto."