• home
 • video
 • pas verschenen

  Merritt na niertransplantatie: "Ik droom van goud in Rio"

  De Olympische spelen blijven heel bijzonder voor Aries Merritt (30)

  Zeven maanden geleden onderging olympisch kampioen Aries Merritt een niertransplantatie. Afgelopen zaterdag maakte de hordeloper zijn comeback en hij heeft zijn zinnen op de Olympische Spelen van Rio gezet. "Toen ik wakker werd na mijn operatie was mijn eerste vraag: wanneer kan ik opnieuw beginnen met trainen?"

  Een genetische aandoening die zich op zijn nier had gezet, bracht de carrière en vooral het leven van de Amerikaanse hordeloper Aries Merritt in gevaar. De wereldrecordhouder op de 110 meter horden vocht voor zijn leven en zeven maanden later staat hij vol zelfvertrouwen opnieuw op de piste.

  "Ik voel me sterker dan ooit. De Olympische Spelen in Rio zijn mijn grootste motivatie, anders had ik deze strijd misschien wel verloren. Het zou ongelofelijk zijn mocht ik na mijn operatie opnieuw olympisch goud kunnen winnen."

  "Het is bijna onmogelijk wat ik nu probeer te bereiken. De dokters zeiden me vaak dat ik nooit meer zou lopen. Maar ik ben ervan overtuigd dat als je ergens echt je zinnen op zet, je het altijd kan halen."

  Vrijdag loopt Merritt op de Diamond League-meeting in Doha. Het wordt voor hem een goede waardemeter met oog op Rio.