• home
 • video
 • pas verschenen

  Genk-coach Maes: "We mikken nog altijd op de derde plaats"

  Peter Maes en Genk spelen tegen Zulte Waregem.

  Racing Genk en Zulte Waregem openen vrijdagavond de zevende speeldag in Play-off I. Genk kreeg vorige week een tik op het veld van Club Brugge, maar heeft de hoop op de derde plaats nog niet opgegeven. "We moeten winnen, want dan kunnen we druk blijven zetten op de andere ploegen."

  Racing Genk deed vorige zondag een slechte zaak op het veld van Club Brugge: door de 3-1-nederlaag in Brugge kon Genk niet profiteren van het puntenverlies van AA Gent, de concurrent voor de derde plaats. Oostende is bovendien tot op één punt van Genk genaderd.

  "Het wordt voor ons dus weer heel belangrijk om deze wedstrijd te winnen, zodat we druk kunnen blijven zetten op de andere teams. We hebben nog iets te verdedigen. We mikken nog altijd op de derde plaats", zegt Genk-trainer Peter Maes in zijn vooruitblik.

  "Of we met eerste achtervolger Oostende bezig zijn? Oostende speelt vrij in het hoofd, maar we kijken alleen naar onze prestaties. We proberen thuis ons ding te doen en willen de fans met een goed resultaat vermaken. We hebben nog altijd verplichtingen tegenover hen."

  Tegenstander Zulte Waregem heeft nog maar twee puntjes kunnen sprokkelen in Play-off I. "Maar zij zullen ook een eergevoel hebben en zullen hun eerste wedstrijd willen winnen."

  "Dat we gewoon Mbaye Leye uit de match moeten houden? Dat is toch te kort door de bocht, maar ze hebben met Leye wel iemand die kan scoren. Tijdens de vorige wedstrijden hebben we hem goed kunnen neutraliseren. Dat zal morgen opnieuw belangrijk zijn."