• home
 • video
 • pas verschenen

  De Vlieger: "Zelfs aan 50 procent neemt Wilmots Kompany mee"

  Video player inladen ...
  0 / 0
  Vincent Kompany ligt opnieuw in de lappenmand, al is de ernst van zijn blessure nog altijd niet duidelijk. Hoe dan ook, volgens analisten Geert De Vlieger en Gert Verheyen trekt Kompany sowieso met de Rode Duivels naar het EK. "Het gaat hier wel over de aanvoerder, hé."

  "Je schrikt er niet meer van", vertelt Geert De Vlieger over Vincent Kompany, die gisteren tegen Real Madrid opnieuw uitviel. "Al is het wel opvallend dat het nu al een paar keer zo vroeg in een wedstrijd gebeurt."

  "We zagen hem vorige week spelen en het leek alsof alles in orde was. Deze blessure is ook voor hem vreemd. Hoe zwaar dit voor hem is? Je denkt dat je fit bent, maar je hebt het al snel weer vlaggen. Dat is zwaar."

  Wat met het EK? Moeten de Rode Duivels het in Frankrijk zonder hun aanvoerder stellen? "Volgens mij zal Kompany fit aan het EK beginnen", zegt De Vlieger. "Er zal vanaf nu tot de start van het EK geen wedstrijd van belang meer zijn voor hem."

  "Het lijkt mij dat hij binnen de selectie van Wilmots zo'n positie heeft, dat Wilmots hem sowieso meeneemt. Zelfs als hij 50 procent is, neemt Wilmots hem mee."

  "Hij zal dus volgende week in de voorselectie zitten, net als in de definitieve kern. Maar: als hij fit aan het EK begint, hoe fit is hij dan? Heeft Kompany zelf zekerheid dat hij topfit is en dat hij het zal uithouden?"

  Verheyen: "Hij zal er alles aan doen om er bij te zijn"

  Wat denkt Gert Verheyen? "Ik denk niet aan het einde van zijn carrière. Tegenwoordig moet je blessure al heel ernstig zijn om te stoppen. Dat zijn uitzonderingen."

  "En wat het EK betreft: we spreken hier wel over onze aanvoerder, niet over de nummer 22 of 23 van je kern. Hij zal er alles aan doen om er bij te zijn."