• home
 • video
 • pas verschenen

  Chelsea-scout De Visser: "Toch plezier toen De Bruyne Chelsea oprolde"

  De Bruyne kende enkele weken geleden geen genade met Chelsea.

  Piet de Visser (81) haalde als scout Kevin De Bruyne en Eden Hazard naar Chelsea. De Nederlandse topscout, een vertrouweling van Chelsea-eigenaar Roman Abramovitsj, legt aan Sporza uit waarom hij zo'n spijt heeft van het vertrek van De Bruyne en waarom hij Hazard "een klassevoetballer" vindt.

  Over De Bruyne: "Ben boos geweest over zijn vertrek"

  Kevin De Bruyne (24) tekende in januari 2012 een contract bij Chelsea, maar de Rode Duivel vond er nooit zijn draai, ook al omdat de toenmalige coach José Mourinho De Bruyne nauwelijks speelkansen gunde. Enkele jaren later versierde De Bruyne een miljoenentransfer naar Manchester City.

  "Pijn is een groot woord, maar ik ben toch heel boos geweest toen Chelsea De Bruyne liet gaan", zegt Piet de Visser, die De Bruyne naar Londen haalde. "Ik heb veel discussies met José Mourinho gehad over Kevin."

  "Ik zei: "Laat Kevin spelen. Niet altijd, maar een paar keer, want dan blijft hij." Kevin was zelf enthousiast over Chelsea, hij was een echte speler voor Chelsea. Mourinho zei dat Kevin zelf niet wou blijven, maar als hij hem een paar keer opgesteld zou hebben, dan zou Kevin gebleven zijn."

  Enkele weken geleden kreeg Chelsea een 0-3-bolwassing van Manchester City, met een beresterke De Bruyne.

  "Als Chelsea-man zat ik te balen, maar binnenin had ik zo'n plezier dat Kevin dat Chelsea-middenveld in z'n eentje afmaakte. Mijn hart valt dan open, maar ondanks het verlies van Chelsea heb ik dan plezier."

  VIDEO: De Visser baalt van vertrek De Bruyne bij Chelsea

  Video player inladen ...

  Over Hazard: "Hij had het allemaal als 15-jarige"

  De transfer van Eden Hazard (25) naar Chelsea in 2012 was wel een schot in de roos. "Ik zag hem voor het eerst bij de U15 van België. Hij had toen al die speciale bewegingen, kon de bal afschermen, dribbelen en doelpunten maken", vertelt Piet de Visser. "Hij had het helemaal als 15-jarige."

  "We hadden de pech dat Eden toen al bij Rijsel zat. Toen hij speler van het jaar in Frankrijk werd, ben ik gaan "drummen" bij Chelsea: koop hem. Hij is een supertalent, een klassevoetballer."

  Hazard kende wel een tegenvallend seizoen bij Chelsea. "José Mourinho heeft een fout gemaakt door te zeggen dat hij nog meer moest verdedigen en door hem nog meer regels op te leggen. Dat heeft verkeerd uitgepakt. Je moet Eden vrij laten."

  "Dit jaar was heel slecht, maar ik heb altijd voorspeld dat hij zou terugkomen. En dat heeft hij de voorbije matchen getoond. Ik reken erop dat hij een van de gangmakers wordt op het EK."

  VIDEO: De Visser zag Hazard als 15-jarige al schitteren

  Video player inladen ...

  Piet de Visser schreef zijn anekdotes neer in het boek 'Meester Scout'. U kunt het boek winnen (zie "Lees ook"). De komende dagen laat De Visser zijn licht ook schijnen over onder meer Marc Wilmots en over wie nog in zijn boekje staat.