• home
 • video
 • pas verschenen

  OHL: "Onweerlegbaar bewijs dat Moeskroen in handen is van makelaars"

  OHL vecht de licentie van Moeskroen aan bij het BAS.

  Het Belgisch Arbitragehof voor de Sport (BAS) zal ten laatste op 10 mei een uitspraak doen over het licentiedossier van Moeskroen-Péruwelz. "We hebben kunnen aantonen dat Moeskroen in handen is van makelaars, wat verboden is door de KBVB en de FIFA", meldt OH Leuven.

  OH Leuven, Westerlo en Sint-Truiden hebben gezamenlijk een klacht ingediend tegen de licentie van Moeskroen-Péruwelz. OHL kon gisteren bij het BAS zijn belangen verdedigen.

  "Op basis van gegevens uit het licentiedossier van Moeskroen en officiële kanalen hebben we wel degelijk kunnen aantonen dat deze club in handen is van makelaars, wat verboden is door KBVB en FIFA", vertelt OHL over de zitting.

  "Als je alle puzzelstukken bij mekaar legt, kom je op die manier wel degelijk uit bij een onweerlegbaar bewijs dat Moeskroen ondanks de bedrieglijke constructie die het in het voorjaar heeft opgezet, in handen is en blijft van makelaars."

  "Een van de drie rechters van het BAS is een bedrijfsrevisor en ik verwacht dat die toch de nodige aandacht zal besteden aan deze constructie die werd opgezet om de realiteit te verdoezelen."

  "Dit is een bom die vroeg of laat bij de FIFA gaat ontploffen, omdat deze praktijk flagrant ingaat tegen het verbod op 'third party ownership' (TPO) dat de FIFA heeft uitgevaardigd."

  Stapt OH Leuven naar de FIFA?

  Als het BAS de klacht van OH Leuven verwerpt, dan overweegt de degradant een klacht in te dienen bij de Wereldvoetbalbond FIFA.

  "Als het BAS onze klacht verwerpt, weten we dat we in 1B moeten aantreden omdat de FIFA geen beroepsinstantie is. Als de FIFA dan over enkele maanden van oordeel is dat de praktijken bij Moeskroen niet door de beugel kunnen, staat de hele competitie op de helling",  besluit OHL.