• home
 • video
 • pas verschenen

  Nieuwe blessure en zorgen voor Vincent Kompany

  Kompany moet met een blessure van het veld.

  Video player inladen ...
  0 / 0
  Vincent Kompany heeft amper 8 minuten op het veld gestaan in Real-City. Bij een simpele loopactie leek iets in zijn lies te schieten. De Rode Duivel, die al een heel seizoen geteisterd werd door blessures, wist meteen hoe laat het was en werd vervangen.

  Vincent Kompany rukte op met de bal aan de voet. Toen hij de bal wilde passen, liep het fout. Na een rare beweging tastte hij naar zijn lies en zijn match zat erop.

  Het is al voor de vijfde keer dit seizoen dat Kompany geblesseerd uitvalt. En al voor de tweede keer in de beginfase van een Champions League-match, het grootste Europese toneel.

  Kompany sukkelde dit seizoen vooral met kuitblessures en miste al meer dan 20 officiële City-duels dit seizoen.

  Hij was pas blessurevrij sinds 19 april en kon spelen in de competitiematch tegen Newcastle en de heenmatch tegen Real Madrid. Vorig weekend werd hij gespaard.

  De nieuwe blessure zet nog een hele reeks extra vraagtekens achter de Rode Duivel en zijn toekomst. Zeker met het nakende EK zit ook bondscoach Marc Wilmots met de handen in het haar.

  • City-coach Pellegrini reageerde kort na de match. "Het is niet ideaal om zo vroeg een verdediger te moeten vervangen. We zullen donderdag zien hoe erg het gesteld is met Kompany."