Ga naar de inhoud

Meesseman mist Russische titelmatchen als buitenlander te veel

 wo 4 mei 2016 20:24
Meesseman miste de titelmatch.
Jekaterinenburg, de ploeg van Emma Meesseman, is voor de achtste keer op een rij Russisch kampioen basketbal geworden. Onze landgenote ontbrak wel in de titelmatchen tegen Orenburg. "Het was mijn beurt om als niet-Russin op de bank te blijven."

Jekaterinenburg won dit seizoen al de Euroleague en stak er ook in de eigen competitie bovenuit. De finale, een best-of-five, was in drie matchen al beklonken, telkens met ruim verschil tegen Orenburg.

Emma Meesseman zorgde niet mee voor de beslissing. Er is een beperking op het aantal niet-Russische spelers per ploeg en door een beurtrol viel ze af.

"Ik kwam niet in actie in de finalematchen omdat het mijn beurt was om op de bank te blijven. Leuk is dat niet, maar ik was er al voor mijn komst bij Jekaterinenburg over ingelicht."

Meesseman kwam pas in februari aan bij Jekaterinenburg. Deze zomer trekt ze weer naar de Verenigde Staten. In het WNBA-seizoen speelt ze bij de Washington Mystics.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.