• home
 • video
 • pas verschenen

  Guardiola na CL-uitschakeling: "Ik heb geen spijt"

  Bayern-coach Josep Guardiola.

  Josep Guardiola zal zijn doortocht bij Bayern München niet bekronen met een overwinning in de Champions League, na de uitschakeling door Atletico Madrid in de halve finales. Toch is de Spanjaard niet ontevreden over zijn periode in Beieren.

  Josep Guardiola streek in de zomer van 2013 neer bij Bayern München als opvolger van Jupp Heynckes, die afscheid genomen had met de treble: titel, beker en Champions League. Onder Guardiola werd Bayern steevast kampioen en ook nu ligt de club weer op titelkoers. Maar in de Champions League strandde Bayern drie jaar op rij in de halve finales.

  "Het was uiteraard mijn doel om met Bayern München de Champions League te winnen. We hebben ons best gedaan en hebben zo goed als we konden gespeeld. Ik kijk tevreden terug over mijn periode hier, ik heb het hier naar mijn zin gehad", zegt de Spanjaard, die volgend seizoen coach wordt van Manchester City.

  "Dat we de Champions League niet gewonnen hebben, verandert voor mij niks aan het gevoel dat ik overhoud. Titels zijn maar voor de statistieken. Ik weet dat ik alles gedaan heb voor mijn spelers. Ik heb hard gewerkt om me aan te passen aan de Bundesliga en mijn spelers beter te maken. Ik heb geen spijt."

  Kapitein Philipp Lahm kon zijn ontgoocheling over de uitschakeling niet wegsteken. "We moeten vooruit kijken. We kunnen nog de titel en de beker winnen, dus het kan nog een mooi seizoen worden. Maar het is jammer dat we onze coach en zijn staf niet kunnen uitwuiven met een Champions League-finale", vindt Lahm.