• home
 • video
 • pas verschenen

  Giro-debutant Valverde: "Heb perfecte voorbereiding achter de rug"

  Valverde won enkele weken geleden de Waalse Pijl.

  Alejandro Valverde moet de komende weken een van de smaakmakers worden in de Ronde van Italië. De 36-jarige Spanjaard maakt overigens zijn debuut in de Giro. "Het wordt een harde wedstrijd met veel klimwerk", voorspelt de Movistar-kopman.

  Alejandro Valverde verschijnt vrijdag voor de eerste keer aan de start van de Ronde van Italië en heeft daarom ook gesleuteld aan zijn voorjaarsprogramma. "Ik heb de Ronde van Vlaanderen geschrapt en heb gekozen voor een stage op Tenerife", legt de Spanjaard uit.

  "Ik heb ook enkele wedstrijden zonder stress kunnen rijden en heb er een paar gewonnen. Ik heb de perfecte voorbereiding achter de rug", zegt Valverde, die enthousiast is over de start van de Giro. "Ik koers al zo lang, maar dit is toch iets nieuws."

  De ambities van Valverde zijn duidelijk. "Ik wil meestrijden tot het einde. Met Contador en Indurain hebben de Spanjaarden al mooie resultaten neergezet in de Giro. Ik ben daar trots op en dat motiveert me om die traditie voort te zetten."

  "Deze Giro wordt een harde wedstrijd met veel klimwerk. Of dat een voordeel is voor mij? Dat weet ik niet, maar het is alleszins niet slecht", besluit Valverde, die Vincenzo Nibali als "taaiste klant" naar voren schuift.