• home
 • video
 • pas verschenen

  Engelse bond wil Dembélé stevig aanpakken

  Dembélé lag overhoop met Diego Costa.

  Mousa Dembélé moet zich bij de Engelse bond verantwoorden voor zijn "klauw" naar de ogen van Chelsea-speler Diego Costa. Dat betekent dat de bond de Rode Duivel langer dan drie matchen wil schorsen.

  Chelsea-Tottenham stond maandagavond bol van de incidenten en opstootjes. Mousa Dembélé speelde een hoofdrol toen hij vlak voor de rust na wat geduw en getrek uithaalde naar Diego Costa. Hij probeerde in het oog van de Chelsea-speler te krabben.

  De ref had het incident niet gezien, maar de Engelse bond liet Dembélé er niet mee wegkomen. "Hij wordt aangeklaagd voor gewelddadig gedrag. In dit geval volstaat de standaardstraf voor drie speeldagen duidelijk niet."

  Dembélé krijgt tot morgenavond om een antwoord te formuleren tegenover de beschuldiging. Maar het lijkt duidelijk dat zijn seizoen in Engeland erop zit.

  Chelsea en Tottenham worden ook als club gestraft. "De twee clubs slaagden er niet in om hun spelers en/of officials onder controle te houden", klinkt het bij de bond.

  Chelsea-Tottenham was een Londense derby vol rivaliteit. Tottenham verspeelde er door het 2-2-gelijkspel zijn laatste sprankeltje hoop op een titel.

  Bekijk de opstootjes

  Foto's van de incidenten: