• home
 • video
 • pas verschenen

  De Laet: "Nu wel spijt dat ik vertrokken ben bij Leicester"

  De Laet trok tijdens de winterstop naar Middlesbrough.

  De titel van Leicester heeft ook een Belgisch kantje. Onze landgenoot Ritchie De Laet ligt nog altijd onder contract bij de Engelse kampioen, al wordt hij wel uitgeleend aan Middlesbrough. "Dit voelt ook als mijn titel."

  Ritchie De Laet begon de eerste acht wedstrijden van het seizoen in de basis bij Leicester, maar verloor dan zijn plaats aan ex-Antwerp-speler Danny Simpson. Hij wou spelen en werd daarom in de tweede helft van het seizoen uitgeleend aan Middlesbrough. "Toch voel ik me nog altijd deel van de groep", vertelt hij in Het Laatste Nieuws en Het Nieuwsblad.

  "Het voelt ook als mijn titel. Ik maakte ook deel uit van het succes. Tegen Aston Villa maakte ik een belangrijk doelpunt en van de twaalf wedstrijden die ik speelde, verloren we er maar één. De titel winnen was een speciaal moment, voor iedereen."

  De Laet heeft de titel wel nog niet kunnen vieren, want hij speelt zelf nog een titelmatch in de Engelse tweede klasse. "Ik moest al om vijf uur opstaan om te gaan trainen. Ik heb de wedstrijd tussen Chelsea en Tottenham vanuit bed gevolgd. De fans van Middlesbrough hadden het mij niet vergeven als ze mij bij Vardy thuis zagen feesten. Ik heb hem wel gebeld. Vardy was mijn dikke vriend bij Leicester."

  "Of ik spijt heb dat ik vertrokken ben? Achteraf misschien wel, maar spijt komt te laat. Ik wou meer spelen en dat konden ze mij hier niet garanderen. Na vorig seizoen hadden we ook nooit kunnen voorspellen dat het zo'n succesverhaal zou worden. Na Kerstmis was onze droom nog om Europees voetbal te halen."

  "Ach, hopelijk promoveer ik ook met Middlesbrough. Het zou mooi zijn om twee keer in één seizoen te vieren. Wij spelen om half twee en Leicester om half zes. Ik ga me dus reppen om op tijd daar te zijn om te vieren in de kleedkamer. Ik ga mijn medaille en mijn titelpremie ophalen."

  "De toekomst? Ik heb nog een tweejarig contract bij Leicester en ze verwachten me opnieuw tijdens de voorbereiding. Ik zal zorgen dat ik topfit ben. Ik moet mijn kans grijpen als ik ze krijg. Maar als ik weer niet genoeg mag spelen, zoek ik wellicht iets anders. Champions League of niet."