• home
 • video
 • pas verschenen

  AA Gent heeft nieuw strijdlied: "Beetje als Champions League-hymne"

  Het Gentse strijdlied werd woensdag ingezongen.

  AA Gent heeft een nieuw strijdlied, op de tonen van Nessun Dorma van Puccini. Voorzitter Ivan De Witte is in zijn nopjes. "Ik vind het geweldig", zegt hij.

  Het nieuwe strijdlied van AA Gent werd woensdagochtend voorgesteld. De hymne wordt gespeeld door het Brussels Philarmonic en ingezongen door tenor Denzil Delaere en het Vlaams Radio Koor. De club koos voor Nessun Dorma, omdat het de lievelingsaria is van voorzitter Ivan De Witte.

  De Witte straalde dan ook. "Ik vond het geweldig en ben zelfs een beetje verrast door de impact ervan. Het zal fantastisch zijn al we dit in ons stadion kunnen afspelen. De hele club zit in een nieuwe fase en dan hoort een nieuwe hymne erbij", vindt De Witte.

  "Het strijdlied is een kleine Champions League-hymne, wat een beetje symbool staat voor onze toekomstambities. Ook andere grote clubs, zoals Liverpool, hebben een eigen lied. We willen helemaal niet de Buffalomars vervangen, beide liederen kunnen naast mekaar zorgen voor een betere sfeer."

  Ook coach Hein Vanhaezebrouck zag en hoorde dat het goed was. "Het is een zeer stijlvol nummer en past goed bij deze club. De supporters hebben er een extra lied bij dat de komende jaren gezongen kan worden", meent hij.