• home
 • video
 • pas verschenen

  VIDEO: Omvergeduwde Hiddink krijgt emotionele Ranieri aan de lijn

  Guus Hiddink (blauwe training) rechts op de grond.

  Chelsea-Tottenham was een potige match met veel opstootjes. Ook na de match richting kleedkamer. Chelsea-coach Hiddink probeerde de gemoederen te bedaren, maar werd omvergeduwd. Hij maakte er niet te veel van. Na de match kreeg de Nederlander telefoon van Leicester-coach Ranieri: "Hij bedankte me vijf keer met trillende stem."

  Er stond heel wat op het spel in de Londense derby. Bij puntenverlies van de bezoekers uit Tottenham zou Leicester zeker zijn van de titel. En zo geschiedde.

  De potjes bij Tottenham kookten herhaaldelijk over, liefst negen spelers kregen een geel karton onder de neus geduwd, een record voor de Premier League. Chelsea hield het op drie stuks.

  Op weg naar de spelerstunnel ging het geduw en getrek tussen de twee ploegen gewoon voort. De 69-jarige Hiddink probeerde rust te brengen, maar ging daarbij zelf onderuit. Stewards hielpen de Nederlander overeind.

  Hiddink hechtte er op de persconferentie na de match niet te veel belang aan: "Het was een emotionele wedstrijd, een hectische derby. Dat mag natuurlijk best, maar er waren ook incidenten die niet mogen gebeuren."

  Beelden van Hiddinks val:

  Hiddink: "Emotionele Ranieri heeft me 5 keer bedankt"

  Hiddink gaf aan de pers ook mee dat hij snel na de wedstrijd een telefoontje had gekregen van Leicester-coach Ranieri. "Claudio belde ons en heeft ons gefeliciteerd voor wat we gedaan hebben, vooral in de tweede helft. Ik heb hem gefeliciteerd met de titel."

  Leicester is hét voetbalsprookje van de eeuw. Vorig seizoen vocht de club nog tegen de degradatie, maar nu pakte het de eerste titel in haar 132-jarige bestaan. Dat maakt heel wat emoties los, ook bij de Italiaan. Dat bevestigde Hiddink: "Ik zag geen tranen, want ik had geen beeld, maar zijn stem trilde een beetje. Vijf keer zei hij "dank u", omdat de emoties opkwamen."