• home
 • video
 • pas verschenen

  Sofiane Hanni is verkozen tot "Belgische Leeuw"

  Sofiane Hanni (25) toonde dit jaar zijn talent op de Belgische velden.

  Sofiane Hanni is maandag in Brussel gelauwerd tot "Belgische Leeuw". De speler van KV Mechelen kreeg de prijs voor beste speler van Arabische herkomst in de Belgische competitie.

  Dit seizoen is Hanni één van de revelaties van de Jupiler Pro League. De aanvallende middenvelder, momenteel aan de slag in groep B van Play-off II, maakte dit seizoen tot dusver 17 doelpunten en gaf zeven assists. Hij kan rekenen op veel interesse van de Belgische topclubs.

  Hanni kreeg de trofee overhandigd door Brussels staatssecretaris Fadila Laanan. Adice Badri en Julian Michel (beiden Moeskroen-Péruwelz) mochten mee op het podium. Hij volgt op de erelijst Mehdi Carcela op. Ex-voetballer Nordin Jbari is de voorzitter van de jury van de "Belgische Leeuw".