• home
 • video
 • pas verschenen

  Rousseff: "Klaar voor succesvolste Spelen in de geschiedenis"

  Rousseff stelt dat Brazilië klaar is voor de Spelen.

  De Braziliaanse presidente Dilma Rousseff heeft geen twijfels. De moeilijke periode die Brazilië doormaakt, politiek en economisch, zullen geen negatieve impact hebben op de Spelen. "We zijn er klaar voor."

  Dilma Rousseff staat in het midden van een politieke storm. Er loopt zelfs een procedure om haar af te zetten wegens fraude met overheidsgeld.

  Toen vandaag de olympische vlam in Rio landde, was ze wel strijdvaardig. "We weten dat er politieke instabiliteit is in ons land. Maar Brazilië is capabel om zelfs in een heel moeilijke periode de problemen het hoofd te bieden. We weten hoe we moeten vechten."

  "Brazilië is klaar om de succesvolste Spelen uit de geschiedenis te houden", zei ze in haar speech waarin ze ook beloofde dat alle voorzieningen en stadions afgewerkt zullen zijn.

  Ook de veiligheid was een belangrijk thema. "Brazilië is klaar om de atleten, hun trainers, de delegatie, de toeristen, de supporters en de journalisten te beschermen. We werken ook met internationale veiligheidsdiensten die ervaring hebben met de bestrijding van terrorisme."

  Rousseff wenste daarna de olympische vlam nog een goeie reis door Brazilië. De vlam zal 329 steden doorkruisen. "Overal zal de vlam met enthousiasme begroet worden. Ze zal schijnen over ons gastvrij en verantwoordelijk land."