• home
 • video
 • pas verschenen

  Kevin De Weert: "Op 18 juli maak ik de selectie voor de wegrit in Rio bekend"

  Kevin De Weert zal de prestaties van de Belgen nauwgezet volgen.

  Op 18 juli maakt bondscoach Kevin De Weert zijn selectie voor de olympische wegrit in Rio bekend. "Dat geeft me nog de tijd om de renners in de Tour bezig te zien", verklaart de bondscoach.

  België mag vijf landgenoten afvaardigen naar de olympische wegrit in Rio. Heel wat renners hebben zich kandidaat gesteld, wat de keuze van bondscoach De Weert er niet eenvoudiger op maakt.

  "Ik heb al een uitgebreide longlist, maar er ligt nog niets definitief vast. De selectie maak ik pas bekend op 18 juli. Dat geeft me nog de tijd om de renners in de Tour bezig te zien en in de Ronde van Polen, een andere WorldTour-wedstrijd die eindigt op 18 juli. Het is fijn er dat er zo veel interesse is, maar ik heb nog tijd om de beslissing te nemen."

  Onder meer Ben Hermans, Philippe Gilbert en Tim Wellens lieten al weten graag naar Rio te willen. Vorig jaar was er al een testevent in Rio. Dat werd gewonnen door de Fransman Vuillermoz, onze landgenoot Serge Pauwels werd toen tweede. Pauwels omschreef de olympische wegrit toen als een heel zware eendagskoers.