• home
 • video
 • pas verschenen

  Hoofdrolspelers Leicester triomferen: "Wij zijn als broers"

  Een ontembare teamspirit heeft Leicester naar deze historische titel gebracht.

  Video player inladen ...
  0 / 0
  Het sprookje is een feit. Leicester, dat vorig jaar maar net de degradatie vermeed, is kampioen. Coach Claudio Ranieri, topschutter Jamie Vardy en aanvoerder Wes Morgan kunnen hun geluk niet op en roemen de groepsgeest als bepalende factor. De zoon van de Thaise eigenaar belooft het team samen te houden.

  Eerste titel voor Ranieri: "Spelers vochten voor elkaar"

  De 64-jarige Ranieri kon in zijn 30-jarige trainerscarrière - bij toch topteams als Napoli, Valencia, Atletico, Chelsea, Juventus, Roma, Inter en Monaco - nog nooit een titel winnen. Tot gisteren.

  "Dit geeft een geweldig gevoel. Ik ben zo blij voor iedereen. Ik had dit nooit kunnen verwachten, toen ik hier in de zomer aankwam. Ik ben een pragmatische man. Ik wilde gewoon match per match winnen en mijn spelers week na week helpen te verbeteren."

  "Nooit dacht ik eraan waarnaar dit kon leiden. De spelers waren fantastisch. Hun focus, hun vastberadenheid, hun spirit maakten dit mogelijk. In elke wedstrijd vochten ze voor elkaar, dat wil ik graag zien van mijn spelers. Ze verdienen kampioen te zijn."

  Aanvoerder Morgan: "Wij zijn als broers"

  Aanvoerder Wes Morgan, de personificatie van de Leicester-transformatie de voorbije twaalf maanden, benadrukte dat de titel het gevolg is van de ontembare groepsgeest.

  "Iedereen heeft hier zo hard voor gewerkt. Niemand geloofde dat het kon, maar hier zijn we: de trotse kampioenen van de Premier League en het is oververdiend."

  Morgan, die tien jaar bij Nottingham Forrest vertoefde in de lagere regionen, proefde pas vorig seizoen op zijn 30e van de Premier League. "Ik heb nergens zo'n spirit gezien als tussen ons. We zijn als broers. Dat zag je vorig seizoen al, toen iedereen verwachtte dat we zouden zakken. Maar we vochten terug en gaven de criticasters lik op stuk."

  "Op dat momentum bouwden we voort, maar ik denk dat niemand kon geloven dat dit het eindpunt zou zijn."

  Topschutter Vardy: "Vereerd hierin te mogen delen"

  Bij Jamie Vardy, de spits die dit seizoen ontplofte en international werd, klinkt eenzelfde geluid. "Dit is het grootste succes in de geschiedenis van de club en we voelen ons allemaal vereerd daarin te mogen delen." Vardy speelde een grote rol met 22 doelpunten.

  "Het is nog specialer dat we het met deze gasten hebben gedaan. Elke minuut van hard werk die we hierin gestoken hebben op het trainingsveld was het waard om dit mee te maken."

  Zoon Thaise eigenaar: "Wij verkopen niemand"

  Leicester is in handen van de Thai Vichai Srivaddhanaprabha (foto). Zijn zoon Aiyawatt woonde Chelsea-Tottenham bij, waarna hij in Londen de titel mocht vieren én een reactie geven.

  "We zijn geen team dat spelers voortbrengt die zich dan later bij andere teams verder ontwikkelen. Alle spelers willen blijven en samen vechten om te zien hoe ver ze kunnen geraken. Wij verkopen niemand."

  Sterspelers als Vardy, Marhez, Kante en doelman Schmeichel lijken grof geld waard, maar de inkomsten van de Champions League zijn een hulp voor Leicester om geen transfers te hoeven doen.

  "Mijn vader was al trots dat hij de eigenaar van een Engelse Premier League-team is. Nu hij de eigenaar is van de Engelse Premier League-kampioen kan hij niet trotser zijn."