• home
 • video
 • pas verschenen

  Herremans over triatleet Van Riel: "Top 8 in Rio kan"

  Voor triatleet Marten Van Riel (23) komt een ticket voor de Olympische Spelen wel erg dichtbij. Van Riel werd midden april derde in de Wereldbekermanche in China. Sporza Radio zocht Van Riel en zijn mentor Marc Herremans op. "Het parcours in Brazilië is zwaar en dat ligt me heel goed", zegt Van Riel.

  Marten Van Riel (23) was naar eigen zeggen verrast over zijn derde plaats in China, maar mentor Marc Herremans geloofde in de kansen van zijn poulain. "Met zijn derde plaats heeft hij aangetoond dat hij wereldklasse is", zegt Herremans overtuigend.

  "Drive, karakter en talent vormen het totaalplaatje van een topatleet: Marten heeft dat allemaal. Heel veel mensen geloofden niet in een plaats op de Spelen in Rio de Janeiro, maar Marten wel. Als je ergens in gelooft en een sterk team hebt, dan is alles mogelijk. Dat heeft hij aangetoond."

  "Op 15 mei wordt de olympische ranking afgesloten", legt Van Riel uit. "Je moet in de top 55 staan voor een ticket voor de Spelen. Ik sta momenteel op de 35e plaats. Er zou dus wel iets moeten mislopen om de selectie niet te halen."

  Met welke ambities zal Van Riel naar Rio afzakken als hij dat ticket veroverd heeft? "Het parcours in Brazilië is zwaar en dat ligt me heel goed. Op zich zou ik daar ook al willen presteren, maar ik had liever de wedstrijd van 2016 in 2020 gezien. Maar de ervaring van Rio kan ik meenemen naar 2020, waar ik de top 8 vooropstel."

  Een plaats in de top 8, kan dat al in Rio? Marc Herremans: "Dat denk ik wel, al zal ik hem geen druk opleggen. Maar door het leven heb ik geleerd: wat je nu al kunt pakken, moet je niet uitstellen. Als Marten een goeie dag heeft en nog een paar procentjes kan groeien, dan zit die top 8 van over 4 jaar er nu al in."

  Beluister de reportage met Marten Van Riel en Marc Herremans