• home
 • video
 • pas verschenen

  Hazard: "Ik heb het spelplezier herontdekt"

  Hazard schitterde als vanouds tegen Tottenham.

  Eden Hazard heeft maandag nog eens getoond wat hij in zijn mars heeft met een prachtig doelpunt tegen Tottenham. "Het was een moeilijk seizoen voor me, het is zwaar als je geblesseerd bent", zegt hij op de Chelsea-site.

  Chelsea-vedette Eden Hazard viel gisteren bij de rust in tegen Tottenham en maakte de 2-2 met een knappe krul. Voor de Londense rivalen betekende dat het einde van de titeldroom. Hazard bezorgde Leicester de titel.

  "Het gelijkspel voelde als een overwinning. Tottenham kon al lang niet meer winnen op Stamford Bridge en het was belangrijk voor de ploeg en de fans dat daar geen verandering in kwam."

  "Ik hou van dit soort wedstrijden. De sfeer is geweldig en op het veld is er veel rivaliteit. Dat helpt me om mijn beste vorm te vinden. Het is voetbal op zijn best."

  Zo stond de Belg toch eens helemaal positief in de schijnwerpers. Want door blessures en een flinke vormdip werd het een seizoen om snel te vergeten voor Hazard, maar ook voor heel Chelsea.

  "Als je geblesseerd bent is het moeilijk om plezier te vinden. Maar ik heb recent het spelplezier wel teruggevonden."

  "Het was een moeilijk seizoen voor me, het ging helemaal niet zoals het vorige. Maar we hebben nog drie matchen voor de boeg en we willen goed eindigen door ze alle drie te winnen."

  Exact een jaar geleden schonk Hazard Chelsea de titel met een doelpunt tegen Crystal Palace. Toen werkte hij een penalty in twee keer erin.

  Gisteren was hij weer bepalend in de titelstrijd en hielp hij Leicester aan de titel. "De spelers van Leicester schrijven geschiedenis en verdienen de titel. Volgend seizoen hoop ik wel dat wij de kroon kunnen heroveren."

  Bekijk zijn goal nog eens