• home
 • video
 • pas verschenen

  Gezien in Afspraak in Rio: handbiker Van de Steene droomt van de Spelen

  Video player inladen ...
  Video player inladen ...
  Video player inladen ...
  0 / 0
  Video player inladen ...
  Video player inladen ...
  Video player inladen ...
  Het Eén-programma Afspraak in Rio volgt atleten die hun olympische droom proberen waar te maken. Bekijk hier enkele fragmenten uit de aflevering van maandag.

  Van de Steene: "Voor Rio gaan is een zalig gevoel"

  Jonas Van de Steene raakte enkele jaren geleden verlamd na een trombose. Nu probeert hij zich als handbiker te kwalificeren voor de Olympische Spelen. "Toen ik net in het revalidatiecentrum was, waren de Paralympische Spelen op televisie. Toen was dat nog veraf. Maar nu ga ik voor Rio, dat is een zalig gevoel. Hopelijk kan ik het waarmaken", zegt Van de Steene.

  Video player inladen ...

  Bokser Dodji Ayigah: "In het zweetpak voor de weging"

  Bokser Dodji Ayigah moet twee dagen voor de start van het EK nog zo'n 1,5 kilogram zien kwijt te spelen. Daarvoor kruipt hij in een speciaal zweetpak, waardoor hij extra vocht verliest. "Dan is het er normaal over een klein uurtje af. Het is wel het hatelijkste aan de bokssport", zucht Ayigah.

  Video player inladen ...

  Chirurg boort schroef in voet van turnster Laura Waem

  Turnster Laura Waem heeft een stressfractuur in haar voet. Om haar kansen op de Olympische Spelen te vrijwaren, plaatst de chirurg een schroef in haar voet. Dat ziet er net zo onaangenaam uit als het klinkt.

  Video player inladen ...

  Afspraak in Rio is elke maandagavond te bekijken op Eén vanaf 20.40u, na Thuis.