• home
 • video
 • pas verschenen

  "Het wordt tijd dat Wilmots optreedt tegen de elleboog van Fellaini"

  0 / 0
  Gespreksstof genoeg gisterenavond voor de analisten in Extra Time met het gedrag van Marouane Fellaini, het (dixit de overdrijvende Jan Mulder) "fe-no-me-nale" spel van Anderlecht, de bijna-titel voor Club Brugge en de 55e verjaardag van Franky Van der Elst.

  "Wilmots moet optreden tegen Fellaini"

  Het Moment van de Week van Jan Mulder is de dubbele elleboogstoot die Marouane Fellaini afgelopen weekend uitdeelde aan de Duitse Leicester-verdediger Robert Huth.

  "Fellaini is een belangrijke speler, maar hij deelde – voor de zevende keer, geloof ik – een elleboogstoot uit", zegt Mulder. "Boem. Een behoorlijke uppercut en nog een soort doodslag erover heen. Ik vind dat het tijd wordt dat Marc Wilmots optreedt en zegt: nog één keer en je gaat niet meer naar het EK in Frankrijk. De bondscoach is de enige die dit in goeie banen kan leiden."

  De ellebogen van Fellaini:

  Mulder: "Anderlecht heeft fe-no-me-naal gespeeld"

  Anderlecht beantwoordde de nederlaag tegen KV Oostende zondag met een 2-0-overwinning tegen AA Gent. "Fe-no-me-naal gespeeld", dikt Jan Mulder de prestatie aan. De analist en ex-speler van Anderlecht had duidelijk nog iets goed te maken na zijn eerdere, snoeiharde kritiek aan het adres van de Anderlecht-spelers die in het Astridpark slecht aangekomen was.

  "Ik heb geprobeerd om een zwakke speler te vinden, maar heb hem niet gevonden. Vooral de mentaliteit vind ik sterk. Dit is een pluim op mijn eigen hoed, want we hebben hen goed geprikkeld", zegt Mulder terwijl Marc Degryse en Franky Van der Elst hun lach niet kunnen inhouden.

  Joos: "Club wordt kampioen"

  Anderlecht mag dan vertrouwen getankt hebben, volgens veel volgers kan de titel Club Brugge niet meer ontsnappen. Marc Degryse: "De cijfers van Club zijn indrukwekkend: 18 thuismatchen en 17 keer gewonnen. Alleen van Anderlecht verloren." Filip Joos: "Club wordt kampioen. Ik geloof nooit dat ze 0 op 6 halen tegen AA Gent en Anderlecht, toch zeker niet na de 3-1 en de goeie prestatie tegen Racing Genk."

  "El Ghanassy is terug"

  Filip Joos steekt de loftrompet over Yassine El Ghanassy, die met KV Oostende de drie punten wegkaapte bij Zulte Waregem en daar zelf de 0-1 scoorde. Joos: " Oostende kan teren op een herboren El Ghanassy. Hij is zijn overgewicht kwijt, je ziet weer flitsen van de El Ghanassy van AA Gent. Er gebeurt weer iets wanneer hij aan de bal komt. Ik denk zelfs dat als hij nu nog bij AA Gent zou spelen, dat hij dan in de basis zou staan. We dachten allemaal dat het voorbij was, maar El Ghanassy is terug."

  "Geen gelukwensen van Mulder en Degryse"

  Franky Van der Elst denkt dat Michel Preud'homme volgend seizoen nog trainer is van Club Brugge, vindt niet dat AA Gent volgend seizoen Mbark Boussoufa moet behouden en zegt dat Jan Mulder noch Marc Degryse hem afgelopen zaterdag gefeliciteerd heeft met zijn langverwachte 55e verjaardag.

  De Keek op de Week van Filip Joos:

  Bekijk de volledige uitzending van Extra Time: