• home
 • video
 • pas verschenen

  Roze trui Sander Armée: "Veel respect in het peloton"

  Armée rijdt sinds 2014 voor Lotto-Soudal

  De bergtrui in de Ronde van Romandië was zondag niet voor Chris Froome of Nairo Quintana, maar wel voor Sander Armée. De strijdlustige renner van Lotto-Soudal reed bijna de hele week in de aanval en blikt bij Sporza tevreden terug.

  Sander Armée (30) legde de basis van zijn bergtrui bij de lange ontsnapping van vorige woensdag. Hij ging toen al vroeg alleen in de aanval en zong zijn vluchtpoging uit tot 15 kilometer voor de finish.

  "Je voelt het natuurlijk wel, zo'n lange ontsnapping", legt Armée uit aan Sporza. "Maar ik had nadien mijn zinnen gezet op de bergtrui en ik kreeg toen ook een vrijgeleide van de ploeg."

  "Dan zit er de rest van de week niets anders op dan mee te zijn met de vlucht om punten te pakken. Dat is hard werken."

  "Appreciatie binnen de ploeg"

  Sander Armée stond zaterdag nog tweede in het bergklassement achter Nairo Quintana en moest dus nog punten rapen in de laatste rit naar Genève.

  "De slotrit gisteren was niet de moeilijkste, maar er waren onderweg nog een paar puntjes te verdienen. En die had ik nodig. Ik moest nog vol in de aanval om die punten te pakken."

  "Quintana had zijn zinnen gezet op de eindzege, dus die streed niet echt mee. Mijn dichtste belager Froome was in de laatste rit ook mee in de ontsnapping, maar ik was sneller bij het eerste tussenpunt en pakte de volle buit. Toen kon hij me niet meer inhalen."

  "Ik kreeg na de rit van veel mensen binnen de ploeg een berichtje. Het doet deugd om te weten dat ze mijn prestatie appreciëren."

  "3 van de 4 ritten in de aanval"

  "Ook in het peloton was er respect voor de manier waarop ik de trui gepakt heb", legt Armée uit. "Er waren 4 ritten in lijn waarvan ik er 3 in de aanval heb gereden. En het was niet dat die vluchten zomaar een vrijgeleide kregen. Om mee te zijn, moest je sowieso sterk zijn."

  "Dit kunstje herhalen in een grote ronde als de Giro? Dan kan, al zijn daar meer aankomsten bergop, waar de klassementsrenners punten pakken."

  "Maar als ik op deze manier blijf rijden, zal ik wel eens een grotere koers winnen. Zondag was ik mee met een groep waarvan uiteindelijk 4 renners voor de zege mochten sprinten."

  "Als ik niet zoveel energie verspild had in de loop van de week, dan zou ik het misschien mee uitgezongen hebben. Een ritzege in zo'n ronde is dus zeker mogelijk", besluit Armée, die dit seizoen nog onder meer de Ronde van Luxemburg en Zwitserland zal rijden.