• home
 • video
 • pas verschenen

  Quick Step onthult Giro-selectie: Serry enige Belg, Kittel voor ritzeges

  Dikt Kittel zijn zegeteller aan in de Giro?

  Bij Etixx-Quick Step staat de Giro straks vooral in het teken van Marcel Kittel. De Duitser probeert meteen te scoren in het openingsweekend. "We zijn ook benieuwd naar wat Jungels, De la Cruz en Verona ervan bakken in de bergen."

  Door het vertrek van Rigoberto Uran (naar Cannondale) focust Etixx-Quick Step voor het eerst in jaren niet op een goed Giro-klassement.

  Het Belgische team legt zijn boontjes de komende weken te week op Marcel Kittel. "Marcel hoopt om al vroeg te proeven van een ritzege", meldt het team. "In het openingsweekend krijgen de sprinters al twee kansen: in Nijmegen en Arnhem."

  "Maar opgepast: de krachtige wind in Nederland kan de wedstrijd laten ontploffen op het moment dat je het minst verwacht", waarschuwt ploegleider Davide Bramati.

  "Naast Marcel kijken we ook uit naar wat Jungels, De la Cruz en Verona ervan bakken in het gebergte. Vooral dan in de tweede helft van de Giro, waar ook Brambilla een aardig woordje kan meespreken."

  "Trentin, Wisniowski, Sabatini en Serry zullen volledig in dienst rijden van onze kopmannen. Serry rijdt altijd sterk en geeft alles voor het team."

  De Giro-selectie van Etixx-Quick Step