• home
 • video
 • pas verschenen

  Peiper: "Gilbert de tijd geven om weer op niveau te komen"

  Gilbert had al zijn dosis pech dit seizoen.

  Pech steekt Philippe Gilbert dit seizoen stokken in de wielen. "Maar hopelijk is het een geluk bij een ongeluk en is Gilbert super op het BK en de Olympische Spelen", zegt BMC-ploegleider Allan Peiper.

  2016 lijkt wel vervloekt voor Philippe Gilbert. Onze landgenoot kwam ten val in de Omloop, viel ziek in Parijs-Nice en de Ronde van Catalonië en brak als klap op de vuurpijl zijn vinger tijdens een handgemeen op training.

  "Ik voel dat Philippe (Gilbert, red) daardoor aangeslagen is", zegt zijn ploegleider Allan Peiper. "Philippe is een kampioen en wil zich tonen. Hij was goed begonnen aan het seizoen met winst in de Ronde van Murcia, maar daarna stapelde de pech zich op."

  "Of Gilbert met zijn gebroken vinger beter niet gestart was in de Gold Race en de Waalse Pijl? Dat zou kunnen, maar soms is de wil van de renner zo groot..."

  "Nu kunnen we niks meer doen dan Gilbert steunen tijdens zijn revalidatie. Hopelijk is al die pech een geluk bij een ongeluk en kan hij zo pieken naar andere wedstrijden."

  "Er komen nog veel koersen waarin hij moet kunnen scoren. Als hij zijn revalidatieprogramma goed kan afwerken, zou Gilbert super moeten zijn op het BK en misschien kan hij ook iets tonen in Rio. Of hij ook in de Tour zal starten? Dat weten we nog niet, eerst moet Gilbert genezen en weer kunnen trainen."

  "Slechte teamranking zorgt voor nervositeit"

  "De pech van Gilbert en het uitvallen van Van Avermaet heeft ook zijn weerslag op de teamranking", zegt Peiper. "In het voorjaar hebben we punten laten liggen, waardoor we gezakt zijn naar de zevende plaats op de WorldTour-ranking."

  "Dat zorgt wel voor wat nervositeit, want wanneer we onderhandelen met sponsors willen we met de teamranking aantonen dat we tot de topploegen behoren. Maar we moeten dat nu ook wat proberen te relativeren. We mogen geen extra druk leggen op renners die niet van hetzelfde niveau zijn als Gilbert."