• home
 • video
 • pas verschenen

  Olympisch discuskampioen Harting moet terugkeer opnieuw uitstellen

  Robert Harting (31) wil binnenkort opnieuw tonen wie er de baas is.

  De Duitse discuswerper Robert Harting moet zijn comeback weer uitstellen door een nieuwe blessure. De ex-olympisch kampioen wordt de laatste twee jaar geteisterd door blessures. Hij hoopt deze zomer zijn olympische titel te verdedigen in Rio.

  De 31-jarige Harting scheurde in september 2014 de kruisbanden van zijn linkerknie. De Duitse reus moest passen voor het WK in Peking (augustus 2015). Afgelopen februari maakte Harting zijn comeback op de indoormeeting van Berlijn, waar hij meteen won.

  Een tijdje later viel hij weer uit met een scheuring in zijn borstspier en een ontsteking aan zijn rechterknie. Zijn fysieke paraatheid blijft de Duitser parten spelen.

  "Ik heb helemaal niet getraind in april. Deze situatie werkt op mijn zenuwen, maar mijn Olympische spelen zijn niet in gevaar. Ik heb er vertrouwen in dat ik de mannen in Rio zal tonen wie er de baas is", zegt de concurrent van Philip Milanov.

  Harting moet zich nog kwalificeren voor de Olympische Spelen in Rio. Hij werkt nu toe naar de Diamond League-meeting van Rome op 2 juni.