• home
 • video
 • pas verschenen

  Nico Rosberg: "Er zal nog heel veel strijd zijn tussen mij en Hamilton"

  Nico Rosberg (30) is strijdvaardig voor het vervolg van het seizoen.

  De Duitse F1-rijder Nico Rosberg beleeft een perfecte seizoensstart met vier overwinningen in de eerste 4 Grote Prijzen. Toch verwacht Rosberg nog heel wat strijd voor het kampioenschap. "Als Hamilton geen mechanische pech heeft, wordt het een harde strijd met hem."

  Nico Rosberg won in Sotsji zijn zevende Grote Prijs op een rij. Sinds de GP van Mexico vorig jaar is de talentvolle Duitsers ongeslagen. In de loop van de geschiedenis deden slecht drie rijders dat kunstje voor: Alberto Ascari, Michael Schumacher en Sebastian Vettel. Alle drie wonnen ze ook later dat jaar het kampioenschap.

  "Dat is een leuke statistiek, maar deze rijders hadden Lewis Hamilton niet als ploegmakker", merkte de Duitser op. Door zijn overwinning in Rusland nam Rosberg opnieuw wat meer voorsprong op zijn ploegmakker en concurrent.

  "Ja, ik heb ondertussen een mooie voorsprong in het klassement. Maar er zijn nog zoveel punten te verdienen, daarom vind ik het echt nog niet de moeite om erover te spreken."

  Lewis Hamilton had afgelopen weekend opnieuw af te rekenen met pech, maar reed toch nog naar een knappe tweede plaats.

  "Lewis rijdt gewoon echt goed zoals altijd. Als hij geen mechanische pech heeft, wordt het altijd een harde strijd. Ik ben ervan overtuigd dat hij nog heel sterk zal terugkomen. Hij heeft er mentaal ook geen problemen mee om steeds te moeten terugvechten vanuit een moeilijke positie."