• home
 • video
 • pas verschenen

  Lotto-Soudal over Boeckmans: "3 keer top 10: dat doet ons plezier"

  Boeckmans (archieffoto) liet zich opmerken in Turkije.

  Kris Boeckmans (Lotto-Soudal) heeft een geslaagde Ronde van Turkije achter de rug. Boeckmans kwam vorig jaar zeer zwaar ten val in de Ronde van Spanje, maar heeft in Turkije een nieuwe stap in zijn herstelproces gezet. "3 keer in de top 10: dat had niemand durven te hopen", stelt ploegleider Mario Aerts.

  Kris Boeckmans (29) snelde naar de 3e plaats in de 3e etappe van de Ronde van Turkije en kon ook in het slotweekend nog meestrijden voor de prijzen, met een 8e en 4e plaats als resultaat.

  "De Ronde van Turkije uitrijden was het doel. Ik kan dus meer dan tevreden zijn", reageert Boeckmans. "Deze koers is beter verlopen dan gedacht."

  Ook ploegleider Mario Aerts was tevreden over de prestaties van Boeckmans in Turkije. "Hij heeft hier 3 keer een top 10-plaats behaald: dat had niemand durven te hopen."

  "Kris had amper koersdagen in de benen voor de start, nu staat er 1.300 kilometer op zijn teller. Hij heeft mee de koers gemaakt en ook in de sprints speelt hij weer mee. Dat doet ons allemaal plezier."