• home
 • video
 • pas verschenen

  Evi Van Acker: "Hyères was goeie oefening voor Rio"

  De vreudgde is groot bij Evi Van Acker en haar coach.

  Video player inladen ...
  0 / 0
  Evi Van Acker heeft opnieuw wat vertrouwen getankt voor de Olympische Spelen later dit jaar. Ze won gisteren voor de derde opeenvolgende keer in de WB-manche zeilen in Hyères. "Na de mindere dag van zaterdag kan ik met een positief gevoel én de zege afsluiten."

  Evi Van Acker beleefde een dolle slotdag aan de Côte d'Azur. "We hebben eigenlijk twee medailleraces gevaren", zegt de Belgische zeilster. "In de eerste race begonnen we met sterke wind, maar die wind viel plots helemaal weg."

  "Zo konden we de race niet uitvaren binnen de tijdslimiet, we kwamen 1 of 2 minuten tekort. Daardoor moesten we 45 minuten wachten op goeie wind en zijn we alsnog gestart in een tweede race."

  "Daarin heb ik mij geconcentreerd op mijn start, die was cruciaal. Toen ik zag dat ik de situatie onder controle had, heb ik mij gefocust op de strijd met Josefin Olsson." Die moest ze voorblijven om te winnen.

  "Het was een leuk gevecht, spannend op het einde, maar ik kon haar achter mij houden", zegt Van Acker, die al voor de derde keer op een rij won in Hyères. "Ik ben superblij, want gisteren had ik een mindere dag en nu kan ik afsluiten met een goed gevoel én een zege."

  "Goeie oefening voor Rio"

  Van Acker heeft een goeie band met Hyères. "Ik hou echt van deze plaats. Mijn eerste keer hier was ik amper 7 jaar oud. In Hyères zijn de omstandigheden altijd wisselend en dat maakt het zo uniek om in te zeilen."

  "Deze week hebben we alles gehad: veel wind, weinig wind en wisselende wind. Dat is altijd leuk om mee te maken. Dit was een goeie oefening voor de Olympische Spelen in Rio."

  Van Acker is een van de Belgische medaillehopen in Rio. In Hyères ontbraken wel enkele belangrijke concurrenten van onze landgenote. Zo waren de Nederlandse Marit Bouwmeester en de Chinese Lijia Xu niet van de partij.