• home
 • video
 • pas verschenen

  Coach verlaat Bemelmans: "Privéleven moet op de tweede plaats komen"

  Bemelmans en Meyers, hier nog op de Australian Open.

  Daniel Meyers is niet langer de coach van Ruben Bemelmans. "Als de motivatie van de coach groter wordt dan die van de speler, dan is het tijd om te veranderen", was zijn duidelijke boodschap.

  Daniel Meyers werkte de voorbije twee jaar samen met Ruben Bemelmans. Vorig jaar klom onze landgenoot naar de 84e plaats op de wereldranglijst, maar dit seizoen is Bemelmans onder meer door een rugblessure weggezakt naar de 186e plaats.

  Meyers zet de samenwerking met Bemelmans stop en spaart zijn voormalige pupil niet. "Ik ben er zeker van dat een speler basisprincipes zoals volharding en toewijding moet respecteren om een plaats in de top 100 vast te houden", legt Meyers uit.

  "Ruben moet zijn privéleven op de tweede plaats zetten en moet de engagementen tegenover zijn coach naleven. Als de motivatie van de coach groter wordt dan die van de speler, dan is het tijd om te veranderen."

  Daniel Meyers is de mecenas en voorzitter van het project Hope and Spirit, waarbij het de bedoeling is om jongeren naar de nationale of internationale tennistop te brengen en hen ook een school- of universitaire opleiding aan te bieden.