• home
 • video
 • pas verschenen

  "Be good in the pressing en we take the public with us"

  De peptalk van Timmy Simons miste zijn effect niet.

  Als een volleerd volksmenner pepte Timmy Simons zijn ploegmaats op voor het duel tussen Club Brugge-Genk. Zijn woorden misten hun effect niet, want Club hield de volle buit thuis. Dit beeld en andere opvallendjes van de afgelopen speeldag in de play-offs vindt u in dit artikel.

  "Be good in the presssing"

  Club Brugge heeft de kloof van drie punten met eerste achtervolger Anderlecht intact gehouden. De jongens van Michel Preud'homme stuurden RC Genk met 3-1 terug naar Limburg. Het verlengstuk van de trainer op het veld, Timmy Simons, deed voor de match al aardig zijn duit in het zakje.

  Video player inladen ...

  Spehar nog eens in Brugge

  Robert Spehar maakte de overwinning van Club zondagavond in levenden lijve mee. De Kroatische ex-spits scoorde in de jaren 90 in 63 officiële wedstrijden liefst 48 keer voor blauw-zwart. Met zijn landgenoot Mario Stanic vormde Spehar een levensgevaarlijk duo. Momenteel verdient Spehar een boterham als spelersmakelaar. Hij gaf gisteren de aftrap in het Jan Breydelstadion.

  Video player inladen ...

  De doelpunten van Spehar voor Club Brugge:

  Opnieuw de beste vrienden

  Anderlecht wiste zijn wanprestatie van vorige week tegen KV Oostende uit met een verdiende overwinning tegen AA Gent. De paars-witte supporters, die hun ploeg enkele dagen lang zwaar op de korrel genomen hadden, verzoenden zich na de driepunter tegen Gent met hun ploeg en toonden zich opnieuw strijdlustig in de strijd om de landstitel.

  Video player inladen ...

  Zelfs op de smartphone was de offside te zien

  AA Gent verloor zondagnamiddag met 2-0 in het Astridpark. De eerste goal, die van Anderlecht-verdediger Kara, viel na een flagrante buitenspelsituatie. Dat stelde ook de bezoekende trainer Hein Vanhaezebrouck vast. Hij kreeg in de tribune de beelden te zien op een smartphone en dacht er duidelijk het zijne van.

  Video player inladen ...

  Even lachen voor de foto

  Vanhaezebrouck beleefde de match vanuit de zittribune overigens even passioneel als op het veld. Meelevend met gebaren en aanwijzingen, maar ook hoffelijk als het moest in het bijzijn van een vrouw die de kampioenenmaker om een selfie kwam vragen.

  Video player inladen ...

  Pintje weg, jas in de wasmachine

  Rustig een pilsje drinken is er op KV Kortrijk niet altijd bij. Tijdens de opwarming mikt een thuisspeler de bal iets te hoog over doel, waardoor hij pardoes op de hand van een supporter belandt. Het bekertje bier spat uit elkaar, op de jas van de supporter en zijn vriendin.

  Video player inladen ...

  Een gezellig onderonsje

  De lichtuitgedoste cheerleaders van KVK vielen in de smaak bij enkele supporters die de match tegen Standard aan de boarding bekeken. De fans hadden bijwijlen meer oog voor de vrouwen dan voor de wedstrijd.

  Video player inladen ...

  Beter een verre vriend dan een goeie buur

  KV Oostende nam vrijdagavond de drie punten mee uit Waregem. Een dag voor de ontknoping in tweede klasse, met de topper tussen Antwerp en Eupen in de Bosuil, hadden de supporters van Oostende een boodschap meegenomen voor hun vrienden uit de Oostkantons: "Alles für Eupen".

  Video player inladen ...