• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Wellens: "Op de Saint-Nicolas was ik gewoon niet goed genoeg"

  Video player inladen ...
  0 / 0
  De Belgische hoop lag vandaag op de schouders van Tim Wellens, maar Wellens ontgoochelde met een 48e plaats, op 1'56" van winnaar Poels. "Ik ben gewoon tekortgeschoten", reageert Wellens bij Sporza.

  "De ploeg heeft me vandaag perfect uit de wind gezet. De hele dag is goed verlopen, maar op de Saint-Nicolas was ik gewoon niet goed genoeg. Ik ben gewoon tekortgeschoten", gaf een eerlijke Tim Wellens na de aankomst toe.

  Had Wellens last van de koude en regen? "Neen, het weer was in mijn voordeel. Ik voelde me de hele dag goed, tot de Saint-Nicolas. Het is niet dat ik echt koud gehad heb, want het weer viel al bij al redelijk mee."

  Hoe evalueert Wellens zijn klassiekers? "De klassiekers zijn weer voorbij, zonder resultaat. Dat is een beetje spijtig, maar volgend jaar krijg ik weer een kans. Maar het klopt dat de resultaten ontbreken."

  "Ik denk dat ik de voorbije maanden niet zwaar ben tegengevallen. Ik had vaak goeie benen, maar de resultaten ontbreken. En die ritzege in Parijs-Nice maakt niet alles goed. Volgend jaar probeer ik terug te komen voor een resultaat."

  Wellens trekt nu naar de Giro. Wat is zijn doel in de Ronde van Italië? "Ik probeer net als twee jaar geleden een rit te winnen, dat wordt al moeilijk genoeg."